Informacje o wykładowcy: TOMASZ MILEWSKI

Szef kuchni w Hotelu Mikołajki

Szczęśliwy człowiek, który w zawodzie odnalazł zamiłowanie i pasję do sztuki kulinarnej. Wykształcenie z zakresu gastronomii i hotelarstwa zdobył w Zespole Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Gdyni. Pierwsze zawodowe kroki w kuchni stawiał w czterogwiazdkowych hotelach - Hotelu Nadmorskim, a następnie w Hotelu Dom Zdrojowy w Jastarni.
W 2006 został powołany do Kulinarnej Reprezentacji Polski Juniorów, z którą zdobył dwa brązowe medale w Kulinarnym Pucharze Świata w Luksemburgu.
Od 2006 roku jest częścią Kulinarnej Reprezentacji Regionu Pomorskiego.
Na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie w 2008 roku wraz z Pomerania Culinary Team of Poland nagrodzony został brązowym medalem. 
Wynik ten drużyna poprawiła w 2016 roku, wyjeżdżając z Erfurtu ze srebrnym medalem Olimpiady Kulinarnej. 
Trzy lata z rzędu (2014, 2015, 2016) nagrodzony trzema Widelcami przewodnika Poland 100 Best Restaurants Awards. 
Ponadto w 2015 roku został nagrodzony tytułem Szefa Kuchni Jutra 2016 podczas gali Poland 100 Best Restaurants Awards.
W 2013 roku trafił w samo serce Mazur. Do chwili obecnej Tomasz Milewski jest Szefem Kuchni w pięciogwiazdkowym Hotelu Mikołajki. 
Ten Hotel to nie tylko wyjątkowe położenie na wyspie pośród jeziora Mikołajskiego, to także wyjątkowa kuchnia.
Tomasz Milewski w świecie kulinarnym wychodzi również poza kuchnię. 
Prowadzi konsultacje i szkolenia technologiczne, przeprowadza szkolenia personelu, zajmuje się doradztwem w zakresie planowania inwestycji. 
Tomasz Milewski był również gospodarzem trzech pierwszych edycji Chef’s Only.
Członek Zarządu Polskiej Inicjatywy Kulinarnej.