Bocuse d'Or Poland Academy
prestiżowe kursy kulinarne
„Klasyczna czy nowoczesna, jest tylko jeden rodzaj kuchni… Dobra Kuchnia” – powiedział Paul Bocuse, jeden z najlepszych szefów kuchni na świecie, pomysłodawca najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego, który jest inspiracją i ogromną codzienną motywacją dla młodych i ambitnych kucharzy.
Bocuse d'Or Poland Academy
Akademia Bocuse d’Or Poland powstała z myślą o młodych szefach kuchni, którzy niezależnie od etapu, w którym się znajdują zawsze dążyli do tego by ich kuchnia była Dobra.
Akademia przede wszystkim dąży do podniesienia świadomości narodowej na temat konkursu Bocuse d’Or, jednocześnie budując społeczność młodych profesjonalistów, którzy są kompetentni i pewni swoich karier oraz będą przez całe życie ambasadorami jakości i mistrzostwa w świecie gastronomii.
Akademia zajmuje się również inspirowaniem doskonałości kulinarnej wśród profesjonalistów oraz młodych kucharzy przy jednoczesnym zachowaniu tradycji i jakości kuchni w Polsce.
Akademia dąży do tego, by kariera młodych ludzi była bardziej znacząca i skuteczna, stąd propozycje szkoleń, które mają pobudzać ich do działania, dynamizować oraz rozwijać u nich wartości sztuki kulinarnej.
Program działania Akademii koncentruje się na:
- Rozwijaniu znaczenia sztuki kulinarnej oraz organizowaniu inicjatyw, które utrzymają prestiż konkursu Bocuse d’Or.
- Pracy ze zwycięzcą Krajowej Selekcji nad odpowiednim przygotowaniem do kolejnych etapów konkursu Bocuse d’Or.
- Oferowaniu szkoleń jako ciągłych możliwości edukacyjnych dla młodych profesjonalistów, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę i umiejętności kulinarne (więcej informacji na ten temat w zakładce Szkolenia)
- Współpracy z Instytutem Paula Bocuse i organizowaniu wyjazdów szkoleniowych we Francji