Informacje o wykładowcy: ERNEST JAGODZIŃSKI

Szef kuchni i właściciel restauracji Autentyk - kuchnia i ludzie

Od zawsze wiedział, co chce robić w życiu – tworzyć. 
Wśród kreatywnych dziedzin wybrał kuchnię, jak się później okazało – słusznie. Swoje pierwsze, gastronomiczne kroki stawiał w Restauracji 99. Tamten czas wspomina przede wszystkim jako przygodę, podczas której poznał nie tylko swój zawód, ale i wyjątkowych ludzi. Następnie trafił do Restauracji Sens i w końcu warszawskiego The Westin Warsaw. To tam, po raz pierwszy zdobył tytuł– zastępcy chef’a kuchni. 
W 2005 wygrywa Martell - konkurs kulinarny młodych talentów.
Kolejnym przystankiem i odważnym zawodowym krokiem było przeniesienie się do Poznania, gdzie podjął się zbudowania nowego miejsca w obcym mieście jakim była Restauracja Cucina a co okazało się być początkiem wielkiej, kulinarnej przygody.  
W lipcu 2017 roku otworzył w Poznaniu własną, autorską restaurację Autentyk – kuchnia i ludzie, w której menu opiera na najwyższej jakości produktach a kameralna, domowa atmosfera jest idealnym dopełnieniem jego kuchni.
Szef Jutra 2017 wg prestiżowego przewodnika Gault&Millau Polska.
Co jest dla niego najważniejsze? Rodzina, ale również współpracownicy, których lubi nazywać podopiecznymi.
Zdobywca drugiego miejsca w polskiej selekcji Bocuse d'Or 2019.
Chce dawać innym, to co ma w sobie najlepsze i 16 czerwca został oficjalnym i pierwszym w Polsce Chefem Ambasadorem DRUŻYNY SZPIKU.
Sam uczył się od najlepszych i takich też podziwia. Jego kulinarne autorytety to m.in. Tetsuya Wakuda, Alain Ducasse, Charlie Trotter.