Informacje o wykładowcy: MICHAŁ MARKOWICZ

Członek Akademii Bocuse d'Or Poland 

Od początku kariery związany z województwem świętokrzyskim. Tu zdobywał pierwsze doświadczenia w profesjonalnej gastronomii, rozwijał się i osiągał mistrzostwo w swoim fachu. Wieloletni Szef kuchni Hotelu**** Qubus w Kielcach oraz Hotelu*****Odyssey Wellnes&Spa, gdzie dwa razy z rzędu był nagradzany czapką żółtego przewodnika Gault&Millau. W latach 2006 - 2015 na Targach Kielce gotował dla najważniejszych gości podczas odbywających się międzynarodowych imprez (prezydentów, ambasadorów, delegatów)
Belfer roku 2016/2017 województwa świętokrzyskiego. Jest nauczycielem i uczy gotować w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Organizator i juror wielu konkursów kulinarnych. Prowadzi seminaria i warsztaty dla przyszłych adeptów sztuki kulinarnej na terenie całego województwa Świętokrzyskiego, przekładając swoją wiedzę przyszłym kucharzom.
Magister ekonomii informatycznej, mistrz kuchni, czeladnik piekarnictwa i pedagog. Na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie ukończył kierunek ,,Żywienie i Dietetyka” co niesamowicie przekłada się na jego zajęcia szkolne.
Łatwo się nudzi, więc nieustannie dąży do udoskonalania receptur. Potrafi jednak poznać, jeżeli coś jest dobre i nie trzeba tego zmieniać. Prywatnie, kiedy tylko może spędza czas z rodziną.